سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آموزش متوسطه دوره اول فلاورجان

زمان انتشار کلید نهایی کنکور دکتری 93

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به انتشار سئوالات آزمون نیمه متمرکز دکتری سال 93 گفت: کلید اولیه پنجشنبه منتشر می شود و تمامی داوطلبان می توانند نظرات خود را به صورت اینترنتی اعلام کنند و اگر سئوالی نیاز به اصلاح داشته باشد، این کار انجام می گیرد.
دکتر ابراهیم خدایی در گفتگو با مهر افزود: دفترچه سئوالات کنکور دکتری 93 منتشر شده است و کلید سوالات هم در روز پنجشنبه 22 اسفندماه منتشر می شود و داوطلبان و اساتید می توانند نظر خود را اعلام کنند.

وی افزود: اگر سئوالی در رشته ای نیاز به اصلاح داشته باشد حتما اصلاح می شود. ضمن اینکه این کار به صورت اینترنتی صورت می گیرد و تمامی افراد در این حوزه می توانند نظر خود را به صورت اینترنتی ارسال کنند.

خدایی درباره ویژگی اساتید طراح سئوال در آزمون دکتری خاطرنشان کرد: هر استاد طراحی سئوال که برای آزمون دکتری سئوال طراحی می کند حتما در دو ترم منتهی به زمان آزمون باید درس مربوطه را تدریس کرده باشد از این رو اساتید در این حوزه به اندازه کافی مسلط هستند.

رئیس سازمان سنجش درباره زمان انتشار کلید نهایی سئوالات آزمون دکتری 93 گفت: پس از بررسی نظرات داوطلبان و اساتید و اصلاحات احتمالی، در فروردین ماه 93 قبل از اعلام نتیجه اولیه، کلید نهایی منتشر می شود. آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز سال 93 در روز 16 اسفندماه با رقابت 240 هزار و 367 داوطلب برگزار شد.

اگر آب بر روی لپ تاپ ریخت چه کنیم؟

بدترین فاجعه، برای کسانی که از ابزارهای الکترونیکی استفاده می کنند اتفاق می افتد، ریختن آب یا چای یا هر نوع مایعی روی  لپ تاپ یا تبلت آنهاست. این اتفاق که بخصوص برای لپ تاپ ها به وفور روی می دهد، معمولا به سوختن مدارهای الکترونیکی و از دست رفتن ابزارهای گران قیمت و باارزش منجر می شود.

اگر بر حسب اتفاق یک فنجان چای یا لیوانی نوشیدنی روی لپ تاپ شما ریخت به نکات زیر توجه کنید.

ادامه مطلب...

چگونه حافظه مان را تقویت کنیم؟

برای تقویت حافظه مجموعه شرایط و اقداماتی لازم هست که به مواردی اشاره میشود. داشتن هوش و حافظه برتر در طب سنتی به معنای گرمی مزاج تعریف میشود و در صورت افزایش سردی و تری(بلغم) در مغز کاهش حافظه و هوش را در پی داریم که علائم سپیدی، نرمی و سستی پوست، سنگینی حواس، ریزش لعاب دهان و آب بینی رقیق غیر سوزان، آروغ ترش و ضعف معده(با خوردن ترشیجات)، ضعف جسم و مفاصل، بی میلی به غذای صبح، و در صورت افزایش و شدت بیماری سکته، برص، سفیدی ادرار، درد عقب سر، خواب زیاد(سطحی).

ادامه مطلب...

نیمی از کاربران اینترنت ایران زیر 15 سال اند!

 

خبرگزاری ایرنا: رییس مرکز نظارت صدا و سیما گفت: در حال حاضر 50 درصد از کاربران اینترنت در ایران افراد زیر 15 سال می باشند.
عبدالکریم خیامی در نشست هم اندیشی سبک زندگی و رسانه با حضور استادان دانشگاه در سالن اجتماعات دانشکده پرستاری و مامایی قزوین افزود: در سال 73 یک سال پس از ورود اینترنت به ایران 250 هزار کاربر داشتیم.

وی گفت: در سال 84 ، 15 میلیون کاربر اینترنت در ایران وجود داشت. هم اکنون 56 درصد از جوانان ایرانی علاقه زیادی به استفاده از فضاهای مجازی، بازی های رایانه ای و اینترنت در اوقات فراغت خود دارند. این ارقام نشانگر رشد سریع کاربران اینترنت در جامعه است.
خیامی افزود: همچنین بر اساس آمار سالانه حدود 9 میلیون وب سایت راه اندازی می شود که متاسفانه 12درصد از این سایت ها غیر اخلاقی هستند. وی با اشاره به تعاریفی از رسانه در جهان مدرن امروزی اظهار داشت: رسانه به معنای عام و وسیع کلمه به مفهوم تمام ابزارهای پیام رسانی مانند مطبوعات، فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، بیلبوردهای سطح شهر و حتی بازی های رایانه ای است.

خیامی خاطرنشان کرد: بی تردید رسانه خدمات فراوانی را به جامعه بشری کرده است که آسیب شناسی آن در روابط خانواده و تغییر سبک زندگی افراد به معنای غفلت از این اثرات مثبت نیست. وی با اشاره به جایگاه جدید رسانه افزود: رسانه امروز منبع جدید معنابخشی از دین، رسوم و آیین ها است که بخش بزرگی از دانسته ها و معناهای زندگی را تشکیل می دهد.

خیامی خاطرنشان کرد: جایگاه و تاثیر رسانه در دنیای امروزی به حدی رسیده است که متاسفانه بخشی از جامعه «چه باید کرد» های زندگی را از رسانه دریافت می کنند.
وی بی طرف نبودن و دخل و تصرف در انتقال پیام را یکی از ویژگی های رسانه ها عنوان کرد و افزود: رسانه ها بی طرف نیستند و ناخودآگاه در انتقال پیام دست اندازی می کنند.
خیامی، «دو جهانی شدن» را محصول ظهور رسانه های نوین دانست و افزود: بسیاری از افراد به خصوص جوانان زیست دو جهانی دارند که در دنیای فیزیکی و دنیای مجازی مفهوم پیدا می کند. پیامد این فضای مجازی نیز تو درتو شدن فرهنگ ها، توسعه آزادی عمل در ابراز ایده ها است.
وی تلفن همراه را یکی از رسانه های فراگیر در دنیای امروز برشمرد و افزود: تلفن همراه امروزه به مثابه یک عنصر هویتی و منزلت اجتماعی برای جوانان و نوجوانان به بخشی از پرستیژ شخصیتی برخی تبدیل شده و موجبات تشدید فردگرایی، افزایش اختیارات فردی و کاهش کنترل والدین بر فرزندان را فراهم کرده است.

این استاد دانشگاه گفت: تلفن همراه با تشدید فردگرایی حتی بر روی سن ازدواج، رابطه اعضای خانواده، شناور شدن مرز زندگی خصوصی و عمومی و گسترش زبان پنهان (زبان خاموش) و بسیاری از فشارهای روانی تاثیر گذاشته است.

خیامی آگاهی بخشی را یکی از راهکار های اساسی در رهایی از آسیب های رسانه دانست و تاکید کرد و گفت: علاوه بر این اگر با حساسیت بیشتر، آگاهانه و نامحسوس تری فضای زندگی فرزندان کنترل شود گام اول در این زمینه بر داشته شده است.
رییس مرکز نظارت و ارزیابی صدا و سیما افزود: یکی از مهم ترین راهکارها در رفع این چالش ارتقای سواد رسانه ای است تا اطلاعات مربوط به کارکرد رسانه را به اطلاع مردم برسانیم تا خودشان در این زمینه اقدام کنند.

چرا بچه ها نباید خوابیده کتاب بخوانند!

مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد کتاب خواندن در حالت خوابیده و یا رفت و آمد باعث کاهش بینایی خواهد شد.

چرا بچه ها نباید خوابیده کتاب بخوانند!

 

هنگامی که فرد در حالت خوابیده است چشم هایش از کمترین میزان بینایی برخوردار است و خواندن کتاب و یا مطلبی باعث فشار آوردن به چشم ها و کاهش بینایی خواهد شد. بررسی ها نشان می دهند؛ سیستم بینایی کودکان بسیار مفید تر و آسیب پذیرتر از بزرگسالان است از این رو والدین نباید در سنین پایین به صورت خوابیده برای فرزندانشان کتاب داستان بخوانند.

گفتنی است: دیدن تصاویر کتاب داستان ها حتی برای کودکان در حالت خوابیده باعث می شود آنها به درستی نتوانند به تجزیه و تحلیل بپردازند.

نتایج مطالعات نشان می دهند؛ اگر می خواهید به فرزندانتان درک درستی از تجزیه و تحلیل چیزهایی که می بینند داشته باشد در طول روز برای او در حالت نشسته کتاب داستان بخوانید در غیر این صورت عوارض زیادی برای سیستم بینایی او به وجود خواهد آمد.

مهمترین آموزشهای قبل از مدرسه

مهم‌ترین آموزش‌های قبل از مدرسه
در این مطلب چند نمونه از مهمترین اصولی که شما باید به عنوان پدر یا مادر تا پیش از ورود فرزندتان به مدرسه به او بیاموزید ذکر شده است. با آموختن چنین مسائلی به او کمک می کنید هنگام ورود به اجتماع و در ارتباط با دیگران از ارتباطاتش لذت بیشتری ببرد.
مهم‌ترین آموزش‌های قبل از مدرسه
بسیاری از والدین گمان می کنند نیازی نیست به کودکان در سنین پیش از دبستان اصول و ارزش های مهم اخلاقی و انسانی آموخته شود چون آنها کم سن و سال هستند و درک این مسائل برایشان دشوار است یا اینکه آموختن این مسائل را به آموزگاران واگذار می کنند.

امروزه بیشتر والدین با فرزندانشان طوری رفتار می کنند که گویی فقط آنها در دنیا اهمیت دارند و بر همه مقدم هستند. در حالی که این یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که والدین در ارتباط با فرزندانشان مرتکب می شوند و در آینده حتی خودشان نیز گرفتار عواقب چنین رفتار نادرستی خواهند شد. فرزندان شما از لحظه تولد از قدرت فهم و درک برخوردارند و از همان لحظه ورود به دنیا باید تربیت شوند.

در این مطلب چند نمونه از مهمترین اصولی که شما باید به عنوان پدر یا مادر تا پیش از ورود فرزندتان به مدرسه به او بیاموزید ذکر شده است. با آموختن چنین مسائلی به فرزندانتان نه تنها او را آزار نمی دهید بلکه به او کمک می کنید هنگام ورود به اجتماع و در ارتباط با دیگران حتی هم سالانش موفق تر شده و از ارتباطاتش لذت بیشتری ببرد.

صداقت
به کودکتان کمک کنید راهی برای بیان واقعیت بیابد:
بهترین راه برای اینکه به کودکتان بیاموزید صداقت داشته باشد و هرگز دروغ نگوید این است که خودتان برایش الگوی راستگویی و صداقت باشید. به این داستان توجه کنید: سارا پسری سه ساله به نام آریا دارد و می خواهد کاری کند که آریا برای مدتی از دوستش محمود دور باشد چون به تازگی آریا عصبی شده و مرتب با محمود دعوا می کند، یک روز وقتی مادر محمود به او زنگ زد تا قراری بگذارد که بچه ها با هم بازی کنند سارا در حضور آریا گفت که آریا مریض است و نمی تواند بازی کند. بعد از آن آریا از مادرش پرسید: مامان من مریضم؟! و سارا با لبخندی او را بوسید و گفت: نه پسرم من همینطوری گفتم. اکنون آریا گیج و سردرگم شده اما در نهایت توانست برای خودش یک نتیجه گیری کند: دروغ گفتن امری عادی است و مردم همه می توانند از این تکنیک استفاده کنند، پس من هم می توانم دروغ بگویم واین اشکالی ندارد. کودکان پاسخ بسیاری از سوالاتشان را بدون اینکه از شما بپرسند تنها با مشاهده رفتار و گفتار شما دریافت می کنند پس مهم است که شما از هرگونه دروغ و پنهان کاری حتی بی ضررترین آنها در حضور فرزندانتان بپرهیزید. مثلا به فرزندتان هرگز نگویید: به پدرت نگو که امروز شکلات خریدیم.

عذرخواهی کردن و گفتن متاسفم
شاید برای بعضی از کودکان دشوار باشد اما کم کم برای همه آنها عادی می شود چون راهی بسیار ساده است تا از عواقب اشتباهی که مرتکب شده اند رها شوند اما اگر کودکتان را وادار کنید که راهی غیر از عذرخواهی برای جبران اشتباهش بیاموزد اهمیت موضوع را بهتر برایش روشن می کنید
در مورد ذکر شده سارا به جای دروغ می توانست به مادر محمود بگوید: به نظرم امروز اگر بچه ها برای بازی نروند بهتر است چون اخیرا با هم خیلی دعوا می کنند و بهتر است مدتی از هم دور باشند. زمانی که کودکتان دروغ می گوید واکنش شدید نشان ندهید، به جای آن به او بیاموزید راهی بیابد که به بهترین شکل ممکن پاسخی صادقانه بدهد.
زمانی که فرزندتان دروغ می گوید او را تنبیه نکنید و اشتباهش را به رخ او نکشید بلکه در فرصتی مناسب با او صحبت کرده و بگویید که چقدر راست گفتن برایتان اهمیت دارد، سپس زمانی که فرزندتان راست گفت او را تشویق کنید تا عملا درک کند چقدر راستگویی او برای شما ارزشمند و مهم است.

عدالت
حتما به کودکتان بیاموزید اشتباهاتش را جبران کند:
در یک مهمانی خانوادگی امین و کوشا که هر دو چهار سال دارند در حال بازی برج سازی بودند که ناگهان امین برج کوشا را خراب کرد. کوشا شروع به گریه کرد. پدر امین فورا در صحنه حاضر شد و پسرش را سرزنش کرد و سپس او را وادار کرد که از کوشا عذرخواهی کند.
امین با بی میلی گفت: معذرت می خوام. سپس پدرامین او را به گوشه ای برد و گفت: برایم توضیح بده چرا برج کوشا را خراب کردی. امین هم به پدرش گفت چون برج کوشا از برج من بلندتر بود. پدرامین به او گفت: این اصلا دلیل موجهی برای این کار نیست اما من خوب می توانم احساسات تو را درک کنم. تا این قسمت رفتار پدرامین رفتاری است که روانشناسان در چنین شرایطی به والدین توصیه می کنند اما بعد از آن پدر امین به او گفت تا به بازیش ادامه دهد.

مدرسه رفتن
روانشناسان می گویند کودکان باید بفهمند که شما می توانید آنها را به خوبی درک کنید و از احساسات آنها مطلع هستید و می دانید چرا او نتوانسته در چنین شرایطی رفتار درستی داشته باشد اما این کافی نیست چون اگر به این حد اکتفا کنید کودک گمان می کند حق داشته و اگر چه شما او را بازخواست و سرزنش کرده اید اما در موارد بعدی نیز واکنش مشابهی خواهد داشت چون شما فقط به او گفته اید که درکش می کنید اما چیزی در مورد رفتار صحیح به او نگفته اید.
همچنین به او یاد ندادید که چگونه باید اشتباهش را جبران کند. پدر امین باید به او می گفت: حالا برو به کوشا کمک کن تا دوباره برجش را بسازد. در چنین مواقعی به کودکتان بیاموزید راهی برای جبران اشتباهش بیابد مثلا برای عذرخواهی به کسی که او را رنجانده شکلات بدهد.
عذرخواهی کردن و گفتن متاسفم شاید برای بعضی از کودکان دشوار باشد اما کم کم برای همه آنها عادی می شود چون راهی بسیار ساده است تا از عواقب اشتباهی که مرتکب شده اند رها شوند اما اگر کودکتان را وادار کنید که راهی غیر از عذرخواهی برای جبران اشتباهش بیاموزد اهمیت موضوع را بهتر برایش روشن می کنید.
شاید زمانی که از فرزندتان خواستید راهی برای جبران اشتباهش بیابد او را به این نتیجه برسد که یکی از اسباب بازی هایش را به کسی که او را آزرده بدهد یا برای او یک نقاشی بکشد. با این کار به کودکتان می آموزید که درست رفتار کردن با دیگران مهم است درست به همان اندازه ای که خودش دوست دارد دیگران رفتار خوبی با او داشته باشند. کودکی که به موقع این موضوع را بیاموزد در آینده می تواند ارتباطات بهتری با دیگران برقرار کندو کمتر در ارتباط هایش آسیب ببیند. سه اصل اساسی دیگر را هم در مقاله ی بعد با هم مرور می کنیم.

ؤذهن کودک را با خلاقیت کوک کنید

اگر بخواهیم کمی منصفانه به زندگی خود و موقعیتی که در آن قرار داریم نگاهی بیندازیم، خواهیم دید بیشتر اوقات به کارهای یکنواخت و فعالیت‌های روزمره مشغول هستیم.

ذهن کودک را با خلاقیت کوک کنید

 

کارهایی که روزهای هفته ما را می بلعد و دوباره هفته دیگر با همین شکل آغاز می شود و به پایان می رسد. در این بین داشتن طرحی نو، ایده و فکری تازه و فعالیتی که بتوان نام آن را اکتشافی جدید نامید، کمتر به چشم می خورد.

 

اما کودکان به عنوان الگوگیرنده های اصلی زندگی به تمام آنچه در طول روز از سوی والدین و اطرافیانشان انجام می شود، نگاه می کنند و در نتیجه خلاقیت آنها نیز میان همهمه روزگار از بین می رود یا در خوش بینانه ترین حالت کمرنگ می شود. مطمئنا هیچ والدی دوست ندارد استعداد و دانش فرزندش را نادیده گرفته و براحتی از کنار آن بگذرد. بنابراین آگاهی داشتن از مهارت هایی که می تواند در پرورش خلاقیت کودکان موثر باشد، ضروری به نظر می رسد. کودکان در کنار تجربه های بزرگ و مهم والدین می توانند رشد کرده و همه آنچه به عنوان ایده و فکر مثبت است، عملی کنند. همراهی با آنها و گرفتن دست کودکان می تواند به هموار کردن مسیر خودشکوفایی و افزایش مهارت های ذهنی آنها کمک کند.

ادامه مطلب...